• Lyžiarsky kurz
        • Lyžiarsky kurz

          27. 4. 2022

          V dňoch 7. - 11.2.2022 sa v rekreačnom stredisku Plejsy konal lyžiarsky kurz žiakov z II.CM a II.B. Kurz prebiehal s dennou dochádzkou. Žiaci mali možnosť vyskúšať si aj základy snowboardingu, čo sa im veľmi páčilo. Po piatich dňoch kurzu sa aj z úplných začiatočníkov stali lyžiari.

          Do fotogalérie bol pridaný nový album Lyžiarsky kurz.

      • Čarovný Cyprus a moja odborná prax v zahraničí....
        • Čarovný Cyprus a moja odborná prax v zahraničí....

          28. 1. 2022

          Do fotogalérie bol pridaný nový album Čarovný Cyprus a moja odborná prax v zahraničí.....

          Cyprus je krajina, kde môžete vidieť nádherné miesta, pláže, hoteli a pravdepodobne spoznáte nových ľudí. Cyprus patrí medzi najväčšie ostrovy v Stredozemnom mori. Cyprus je takisto prezývaný aj ako ostrov lásky. Ostrovom lásky je preto, lebo na tomto mieste z mora vystúpila bohyňa Afrodita, ktorú obyvatelia okamžite prijali s otvorenou náručou a ako vchádzala do chrámu, sypali jej pod nohy lupene ruží. Na tomto mieste preto panuje zaujímavá atmosféra. Ostrov Cyprus sa nachádza v Stredozemnom mori v blízkosti Turecka. Rozdelený je na dve časti, no republiku vytvorenú na severnom území uznávajú len tureckí čelní predstavitelia. Ak máte radi atmosféru gréckych ostrovov, budete sa skvele cítiť aj v tejto krajine. Spolu s ďalšími ostrovmi Stredomoria sa Cyprus dlho bije o titul „najslnečnejší". Hlási až 300 dni slnečného svitu, ktoré lákajú na pláž. Tie na Cypre patria k najčistejším v Európe a veľa z nich sa pýši modrou vlajkou. Najkrajšie na ostrove sú podľa mňa v severnej časti Cypru. Krásne, široké, obkolesené nádhernou prírodou. A panenské kvôli korytnačkám.

          Na Cypre som sa cítil fantastický, nielen kvôli prírode, moru, ktoré je na Cypre nádherné , ale stretol som tam aj super ľudí a získal tak nových kamarátov.

          Ja osobne som navštívil Cyprus v roku 2021 a musím povedať, že bol to ten najkrajší rok v mojom živote. Bez ohľadu na celosvetovú pandémiu som neváhal a chcel som do toho ísť. Chcel som spoznať niečo nové, niečo pekné a hlavne som chcel spoznať niečo viac. Na Cyprus som prišiel 15.júna 2021. V ten deň sa začal písať môj príbeh, môj nový dobrodružný život...

          Celé to začalo návštevou neznámych ľudí na SSŠ EDURAM v Krompachoch, kde som v tom čase študoval. Bola to prezentácia o zahraničnej praxi na Cypre, v Taliansku a iných letných aj zimných destináciách CR. Boli to ľudia, ktorí mi pomohli sprostredkovať prácu na Cypre. Neváhal som a uzatvoril som s nimi zmluvu.

          Tak ako každý štát aj Cyprus má odlišné spôsoby života. Na Slovensku, ale aj takmer v celej Európe sa pracuje 5 dní. Na Cypre je to iné, tam je 6 pracovných dní. Pracoval som v hoteli „Adams's Hotel Beach*****“ , ktorý bol veľmi veľký a zároveň pekný. Súčasťou hotela je 6 reštaurácií, v ktorých sa hostia môžu stravovať. Ja som pracoval v najväčšej reštaurácii s názvom „Dionysos“, v ktorej boli podávané raňajky, obedy a večere. Využíval sa routový spôsob obsluhy, jedla si hostia naberali sami. Čo sa týka nápojov, hlavný čašník preberal objednávky od hostí, pri práci využíval elektronický objednávkový modul. Následne môj kolega barman pripravil objednávku, a ja ako obsluhujúci čašník som ju predložil pred hostí. Ostatní čašníci debarasovali použitý inventár a čistili stoly. V priebehu dňa sme spoločne pripravovali reštauráciu - po raňajkách na obed, po obede na večeru a po večeri na nasledujúci deň. Kuchár pripravoval tradičné cyperské jedlá, ale aj jedlá z medzinárodnej kuchyne. Ako v každom hoteli tak aj v Adam's Hotel Beach sa podávali teplé jedlá, studené jedlá, polievky, sladké pokrmy, pečivo, rybie špeciality, syry, čerstvé ovocie....

          Deň na Cypre plynul miestami veľmi rýchlo. Môj pracovný čas začal od 8:00-13:00 / 17:30-22:30 alebo od 13:00-22:00. Mimo pracovného času sme chodili na pláž si zaplávať, alebo sme chodili spoznávať samotný Cyprus.

          Cyprus mne osobne dal veľa, nové skúsenosti, nových kamarátov, naučil ma samostatnosti, trochu som sa zdokonalil aj cudzom jazyku.

          V októbri som sa vrátil na Slovensko, momentálne pracujem na Hoteli SKI Chatky v Jasnej .

          Dávid Ondrejčák

      • Vianočné tradície v nemecky hovoriacich krajinách
        • Vianočné tradície v nemecky hovoriacich krajinách

          14. 12. 2021

          Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočné tradície v nemecky hovoriacich krajinách.

          Pre obdobie Vianoc sú charakteristické mnohé tradície a zvyky. K Vianociam v nemecky hovoriacich krajinách neodmysliteľne patrí adventný veniec - der Adventskranz. Prvý adventný veniec vraj pochádza z prvej polovice 19. storočia z Hamburgu. Vyrobil ho Johann Henrich Wichern z dreva a ozdobil ho sviečkami, pričom každý deň zapálil jednu, aby mohli deti vedieť, koľko dní ešte zostáva do Vianoc. Pre obdobie adventu sú typické aj vianočné trhy, nazývané Weihnachtsmärkte. Jedny z najstarších vianočných trhov sa konali už v prvej polovici 15. storočia v Drážďanoch. K adventu neodmysliteľne patria aj vianočné piesne, ktorých repertoár je rozmanitý, avšak jednou z najznámejších kolied je koleda Tichá noc - Stille Nacht, ktorá má pôvod práve v jednej z nemecky hovoriacich krajín - Rakúska a bola preložená do mnohých jazykov. Po prvýkrát ju uviedli arnsdorfský učiteľ a organista Franz Xaver Gruber a kaplán Joseph Mohr v kostole sv. Mikuláša v Oberndorfe pri Salzburgu 24. decembra 1818. Ďalšie známe koledy sú O Tannenbaum, o Tannenbaum alebo Kling Glöckchen Klingelingeling. Medzi tradičné vianočné pečivá patria vianočné štóly – Stollen. Je to druh koláča upečený pridaním sušeného ovocia, orechov, kandizovanej kôry z citrusových plodov, prípadne marcipánu a na vrchu je posypaný cukrom. Práve v Drážďanoch sa mala štóla prvýkrát upiecť. Vianočný stromček ako symbol Vianoc k nám na Slovensko prišiel koncom 18. storočia práve z Nemecka, kde ako prví začali zdobiť stromčeky remeselníci vo svojich cechových domoch. Prvé tradičné ozdoby chudobných boli jablká a sladkosti, šľachta ozdobovala stromček pozláteným ovocím a postriebrenými sklenými guľami. Tradičné farby vianočných gúľ v Nemecku sú zlatá, strieborná a červená. Z vianočnej výzdoby nesmieme zabudnúť ani na vianočné pyramídy - Weihnachtspyramiden. Ich pôvod sa spája so zvykom nosenia zelených vetiev do kostolov, z ktorých sa stavali pyramídy a vrch sa ozdobil sviečkou. Darčeky nosí nemeckým deťom buď Ježiško - Christkind, ktorý oznamuje čas rozbaľovania darčekov zvončekom alebo Weihnachtsmann. 6. januára sa chlapci obliekajú ako Traja králi, ktorí navštívili Ježiška v jasličkách. Nesú hviezdu na palici a prechádzajú mestom, pričom spievajú vianočné koledy. Rodiny v tento deň odkladajú a schovávajú svoje vianočné ozdoby na ďalší rok Aj naši študenti v adventnom období v rámci vyučovacích hodín nemeckého jazyka sa oboznámili s nemeckými vianočnými tradíciami a ich históriou. Počas výroby adventného venca a vianočných ozdôb sme počúvali nemecké koledy, tie najznámejšie sme sa aj naučili spievať. Popri práci sme si hodiny aj trošku „osladili“ a dopriali sme si ochutnávku tradičného nemeckého vianočného pečiva akou je už spomenutá vianočná štóla, ale aj tradičné maslové sušienky a perníky. V závere vyučovacích hodín sme si stále s radosťou a približujúc sa k dátumu najkrajšieho sviatku v roku - 24. december, pripomenuli tradičný nemecký výrok: „Es weinachtet“ – zvianočnieva sa.“

      • Vianoce za dverami
        • Vianoce za dverami

          28. 2. 2022

          Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianoce za dverami.

          Vianoce sú za dverami, ale premyslieť recepty, nakúpiť suroviny, rozplánovať pečenie, na to nie je nikdy priskoro. Aby sme si v správny čas opásali zástery, pustili vianočné koledy, pridali čarovný úsmev a dobrú náladu. Veríme, že vás inšpirujú tradičné recepty našej majsterky odborného výcviku na vianočné pečivo a ukážka od našich šikovných kuchárov. Drobné trvanlivé pečivo prichádza na rad vždy ako prvé. Pustime sa teda do pečenia, veď najlepšie vianočné koláčiky sú tie domáce. Vybrali sme recepty na najlepšie vianočné pečivo – linecké koláčiky a medovníky. Mgr. Slavomíra Kurillová Hubinská

      • Barmanský kurz
        • Barmanský kurz

          2. 12. 2021

          Do fotogalérie bol pridaný nový album Barmanský kurz.

          V termíne od 25.10.2021 - 28.10.2021 sme na našej škole organizovali "Barmanský kurz", pod odborným vedením lektorov SkBA.

          Študenti, ktorí absolvovali kurz okrem nadobudnutia nových vedomostí a zručnosti v oblasti prípravy MN a práce za barom, získali medzinárodný certifikát.

          Kurz viedli prezident SkBA Ján Šuchta a predseda sekcie východ Milan Šefc.

          Študentom srdečne blahoželám. Verím, že nadobudnuté zručnosti budú aplikovať v praxi. Lektorom patrí veľké ďakujem zo strany študentov aj zo strany SSŠ EDURAM.

          Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

          Bc. Janka Laciňáková

        • HODŽOVA ESEJ 2021

          29. 11. 2021

          Bilingválne gymnázium Milana Hodžu vyhlasuje každoročne pod záštitou predsedu vlády SR súťaž HODŽOVA ESEJ 2021. 

          17. ročník mal tému:

          "Tí z našich, ktorí v konkurenčnom boji vedeli uplatniť svoje nadanie, schopnosti, skúsenosti, dostali sa na popredné vedúce miesta. Bolo to len usilovnou, húževnatou prácou. Podmienkou budúcnosti Slovenska je a musí byť, aby naša mládež bola iniciatívnejšia, aktívnejšia."

          Milan Hodža: Rozumové slová o slovenskej školovanej mládeži. In Slovenský denník, roč. 16, č.49 z 28.2. 1933

          Podnázov: Hodnota usilovnosti a cieľavedomosti v živote mladých ľudí.

          Michal Vaľko z II. N triedy získal so svojou zaujímavou a úspešnou prácou v tejto celoslovenskej súťaži 3. miesto a finančnú odmenu 100 eur.

          K tomuto úspechu mu srdečne blahoželáme.

          Mgr. Slavomíra Kurillová Hubinská

      • Medzinárodné podujatie v Madride - eTwinning
        • Medzinárodné podujatie v Madride - eTwinning

          28. 2. 2022

          Do fotogalérie bol pridaný nový album Medzinárodné podujatie v Madride - eTwinning.

          Program eTwinning je súčasťou európskeho programu celoživotného vzdelávania Life Long Learning. Je považovaný za dôležitý fenomén v ďalšom vzdelávaní učiteľov. Zameriava sa na podporu využívania moderných informačných a komunikačných technológií za účelom vytvorenia partnerstiev európskych škôl. Umožňuje nájsť si partnerskú školu, s ktorou môžete realizovať inovatívne školské projekty v rámci vyučovania v bezpečnom virtuálnom prostredí. Preto som sa v termíne od 11. 11. 2021 do 14. 11. 2021 zúčastnil medzinárodného eTwinning podujatia v Madride, v Španielsku, s cieľom získať nové informácie, skúsenosti a hlavne nájsť projektového partnera pre prácu v programe eTwinning a nadviazať medzinárodnú spoluprácu s použitím IKT nástrojov.

        • Medzinárodný deň školských knižníc 25. októbra 2021

          25. 10. 2021

          Celoslovenský projekt sa uskutočňuje pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky Medzinárodný deň školských knižníc (International School Library Day) prvý raz vyhlásila Dr. Blanche Woolls, prezidentka Medzinárodnej asociácie školského knihovníctva (International Association of School Librarianship), v roku 1999. Odvtedy sa uskutočňuje každoročne štvrtý októbrový pondelok. Tohoročnou témou Medzinárodného dňa školských knižníc je „Radostná podpora zážitkového učenia školskou knižnicou“.
          Cieľ celoslovenského projektu
          Zábavnými formami práce s knihou podporiť u žiakov dobrý a trvalý vzťah ku knihe, školskej knižnici a k čítaniu, poznávaniu nového.
          Aj my sme oslávili Medzinárodný deň školských knižníc v našej školskej knižnici spolu s triedou III. CM. Prácu so zaujímavými textami a knihou si žiaci veľmi pochvaľovali a zapojili sa do riešenia úloh a hádaniek. Získali nové vedomosti a poznatky, ktoré vedia porovnať a uplatniť aj bežnom živote.

          Mgr. Slavomíra Kurillová Hubinská

          Do fotogalérie bol pridaný nový album Medzinárodný deň školských knižníc 25. októbra 2021.

      • Hodina deťom
        • Hodina deťom

          22. 10. 2021

          21. októbra sa uskutočnila každoročná pokladničková zbierka Hodina deťom.V minulom roku, bola iba virtuálne, a tento rok sme sa aj my rozhodli pomôcť vyzbierať príspevky na našej škole a v uliciach mesta Krompachy. Spolu sa nám tak podarí pomôcť deťom, ktoré to potrebujú a vyrastajú len s jedným rodičom. Hodina deťom je celoročná zbierka, takže môžete prispieť svojou SMS na číslo 800 a darujete 4 € na pomoc deťom a mladým ľuďom v krízových situáciách a akútnom ohrození. Všetky aktuálne podporené projekty sú na internetovej stránke www.hodinadetom.sk.

          Mgr. Slavomíra Kurillová Hubinská

          Do fotogalérie bol pridaný nový album Hodina deťom.

      • Záložka do knihy spája slovenské školy
        • Záložka do knihy spája slovenské školy

          21. 10. 2021

          Tento rok si pripomíname výročie významných osobnosti slovenskej literatúry - Pavol Országh Hviezdoslav (100. výročie úmrtia) a Božena Slančíková-Timrava (70. výročie úmrtia). Táto téma tohtoročného celoslovenského projektu „Záložka do knihy spája slovenské školy“ nás veľmi zaujala a potešila zároveň,. Do projektu sa naša škola zapája pravidelne. Cieľom projektu je podpora čítania, a rozvoj čitateľskej gramotnosti pomocou takýchto doplnkových aktivít vo vyučovaní. Vhodnou témou je povinná maturitná autorka Timrava, čo je veľké plus pre stredné školy pri príprave na maturitné skúšky. Záložky boli doplnkom hodín, kde sme danú tému preberali a čítali si úryvky z diela Timravy – Ťapákovci, a od Hviezdoslava báseň Pozdrav. Žiaci vyrobili záložky ľubovoľnou technikou na vyhlásenú tému. Ich výroba bola veľmi kreatívna. Záložky vytvárali žiaci na hodinách slovenského jazyka a v krúžku, no niektorí pokračovali v práci aj doma vo svojom voľnom čase. V rámci Medzinárodného dňa školských knižníc žiaci navštívili počas hodiny slovenského jazyka a literatúry školskú knižnicu. Čítali sme nahlas úryvky. Pozreli sme si prezentácie s komentárom k dielam. Práca na záložkách bola oživením vyučovacej hodiny a – čo je najpodstatnejšie – motivovala žiakov pri zvyšovaní čitateľskej a informačnej gramotnosti. Žiaci na záložky kreslili rôznymi prostriedkami – fixkami, farbičkami, ceruzou, lepili, strihali a pod. Výsledné dielka boli veľmi pekné. V školskej knižnici sme zorganizovali výstavku všetkých záložiek. Použili sme ich zároveň aj ako výzdobu pri príležitosti Medzinárodného dňa školských knižníc a následne sme ich poslali partnerskej škole SSOŠ polytechnická DSA v Nitre.

          Mgr. Slavomíra Kurillová Hubinská

          Do fotogalérie bol pridaný nový album Záložka do knihy spája slovenské školy.

      • #Erasmusdays 2021
        • #Erasmusdays 2021

          20. 10. 2021

          V dňoch 14. a 15. októbra 2021 sa naša Súkromná spojená škola EDURAM zapojila do výzvy #Erasmusdays 2021. Je to jedno z 93 podujatí škôl a organizácii na Slovensku. Aj takýmto spôsobom môžeme Slovensko zviditeľniť na mape Európy a konkrétne aj našu školu. Cieľom podujatia bolo zapojiť našu školu do ekologických aktivít, propagovať uskutočnené mobility v roku 2013 a 2017 a zároveň plánovať ďalšie. Podujatie pozostávalo z viacerých častí.
          Prvou bola prezentácia úspešných mobilít, do ktorých sa škola v minulosti zapojila prostredníctvom
          #ErasmusplusSK projektov. V rokoch 2013 a 2017 sa študenti našej školy zúčastnili dvojtýždňového pobytu v Londýne. Študenti tam vykonávali odbornú prax, pracovali na vopred dohodnutých pracoviskách, ktoré mali najbližšie k ich študijným odborom. Ubytovaní boli v anglicky hovoriacich rodinách. Precvičovali a zlepšili si svoje vedomosti a schopnosti v anglickom jazyku. Spoznali novú kultúru, získali nové priateľstvá. Nadobudli schopnosti, ktoré uplatnia v osobnom i profesijnom živote. Posledný schválený projekt v roku 2019 nebol zrealizovaný pre pandémiu Covid-19. Výstavka z projektov je nastálo umiestnená v priestoroch školy. Pozreli si ju aj súčasní študenti, a vypočuli si sprievodné slovo k fotografiám z mobilít.
          Ďalšou časťou podujatia bol #Green Erasmus. Študenti našej školy v snahe zlepšiť ekológiu vyzbierali v okolí školy odpadky a predmety, ktoré do prírody nepatria. Rozprávali sa o dôležitých témach akými je klimatická zmena, zdravie, súčasná situácia spojená s pandémiou a jej dopad na Erasmus+ mobility.
          Poslednou časťou nášho podujatia je každoročná darcovská akcia „Kvapka krvi“, ktorú organizuje škola v spolupráci s Národnou transfúznou službou. Darcovskú akciu sme mali plánovanú v aule školy. Táto aktivita sa z dôvodu protipandemických opatrení neuskutočnila v školskom prostredí. Darovania krvi sa môžu zúčastniť žiaci a zamestnanci školy individuálne v zdravotníckom zariadení.

          Do fotogalérie bol pridaný nový album #Erasmusdays 2021.

          Mgr. Slavomíra Kurillová Hubinská

      • Október – mesiac úcty k starším
        • Október – mesiac úcty k starším

          13. 10. 2021

          Október je mesiacom úcty k starším a členky klubu Únie žien v Krompachoch pripravili pri tejto príležitosti výstavku ručných prác, výšiviek, obrazov, predmetov dennej potreby v kuchyni – váhy, hrnce, príbory, a mnohé iné, ktoré nám približujú už časy minulé. Žiaci našej školy navštívili túto výstavku a pozorne si vypočuli sprievodné slovo. Šikovné ruky našich dôchodcov dokážu aj vo vyššom veku vytvoriť nádherné a vzácne práce vytvorené rôznymi technikami ako sú maľba, keramika, paličkovanie, výšivky, šperky a iné skvosty ľudovej tvorivosti. Bolo čo obdivovať. Našou návštevou sme ich potešili a aspoň svojim záujmom podporili pri tejto príležitosti mesiaca úcty k starším.

          Do fotogalérie bol pridaný nový album Október – mesiac úcty k starším.

      • Cezpoľný beh žiačok a žiakov SŠ
        • Cezpoľný beh žiačok a žiakov SŠ

          11. 10. 2021

          Dňa 7.10.2021 sa na Košiarnom briežku konalo okresné kolo v cezpoľnom behu žiačok a žiakov. Dievčatá mali na programe jeden okruh (2,5km) a chlapci dva okruhy (5km) v členitom teréne. Naša škola v obidvoch kategóriach neodchádzala s prázdnymi rukami. Dievčatá si vybehali výborné 3. miesto ( Simona Ferčáková I.B, Daniela Jonášová I.B ) a chlapci ešte kvalitnejšie 2.miesto ( Samuel Slebodník II.B, Oliver Žaludek II.B ). Žiakom ďakujeme za reprezentáciu školy a vidíme sa na ďalšej športovej súťaži.

          Do fotogalérie bol pridaný nový album Cezpoľný beh žiačok a žiakov SŠ .

      • Deň európskych jazykov
        • Deň európskych jazykov

          5. 10. 2021

          Cieľom Európskeho dňa jazykov je podnietiť Európanov, aby sa bez ohľadu na vek, v školách aj mimo nich, učili viac jazykov. S presvedčením, že jazyková rozmanitosť je nástrojom na dosiahnutie väčšieho interkultúrneho porozumenia a kľúčovým prvkom bohatého kultúrneho dedičstva nášho kontinentu, Rada Európy vyhlásila od roku 2001 - 26. september za  Európsky deň jazykov. Podľa výroku nemeckého filozofa Friedricha Nietzscheho: „Kto hovorí cudzím jazykom len trochu, má z neho väčšiu radosť než ten, kto ho ovláda dobre.“ Ovládanie jazyka nám pomáha otvárať bránu k inej kultúre a spoločnosti.

          Na hodinách nemeckého jazyka sme v dňoch 27. 9. – 30. 9. 2021 so žiakmi diskutovali o prínose jazykového vzdelávania, o príležitostiach a možnostiach, ktoré sa im výučbou cudzích jazykov otvárajú. Na hodinách žiaci vytvárali projekty na zadané témy, hrali hry a taktiež spievali piesne. V rámci autentickejšej atmosféry sme si vyzdobili triedu vlajkami nemecky hovoriacich krajín, ktoré vyhotovili žiaci a v pozadí pri tvorbe projektov nám hrali nemecké piesne.

          Na hodinách anglického jazyka v triedach I. CM, II. CM a IV. CM  bolo úlohou žiakov  získať základné informácie o pridelenom európskom jazyku v angličtine. Získané vedomosti následne prezentovali svojím spolužiakom. Vypočuli si aj nahrávky rôznych jazykov. Ďalšou úlohou bolo zistiť ako sa v iných jazykoch povie slovo "AHOJ". Hodiny sa žiakom páčili, overili si svoje vedomosti a naučili sa niečo nové. Na hodinách slovenského jazyka a literatúry žiaci boli rozdelení do skupín. Pozreli sme si videa v cudzích jazykoch a potom pracovali na konkrétnych zadaniach. Žiaci pochopili, že jazykové vzdelávanie je prínosom a človek nie je nikdy príliš starý na to, aby sa učil nový jazyk a tešil sa z príležitostí, ktoré sa mu otvoria. Aj zopár slov jazyka krajiny, ktorú navštívite, vám ľahšie umožní nadviazať nové priateľstvá, kontakty a otvorí nové možností. Ovládanie jazykov je nevyhnutnosťou a právom každého – toto je jedným z najdôležitejších posolstiev Európskeho dňa jazykov.

          Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň európskych jazykov.

      • Svetový deň cestovného ruchu
        • Svetový deň cestovného ruchu

          29. 9. 2021

          Do fotogalérie bol pridaný nový album Svetový deň cestovného ruchu.

          Pri príležitosti Svetového dňa cestovného ruchu, ktorý si každoročne pripomíname 27 septembra si žiaci II.CM pripravili prezentácie o krajinách, ktoré kedysi navštívili. Súčasťou akcie bola aj výstavka upomienkových predmetov z rôznych kútov sveta. Žiaci aktívnou a pútavou formou porozprávali o svojich dovolenkových zážitkoch a diskutovali o aktuálnej nepriaznivej situácii v rozvoji cestovného ruchu zapríčinenej koronavírusom.

                                                                                                                     Laura Dolinská II.CM

        • Baristický kurz

          26. 9. 2021

          Do fotogalérie bol pridaný nový album Baristický kurz.

          Od 20.9.2021 - 24.9.2021 sme na našej škole organizovali kurz Barista, pod odborným vedením lektora Academy of Coffee.  Všetkým, ktorí kurz  úspešne absolvovali a získali certifikát, srdečne blahoželáme, veríme, že nadobudnuté zručnosti budú aplikovať v praxi a ďalej rozvíjať. Lektorovi Academy of Coffee, Jánovi Fuksovi patrí veľkééé ďakujem ❤.

      • Základný kurz Barista
        • Základný kurz Barista

          16. 9. 2021

          Dátum konania: 20.9.2021 . 23.09.2021

          Lektor: Academy of Coffee

          Program:

          20.9.2021  teoretická časť - čas konania: 15:00 - 17.00 hod
          21.9.2021 praktická časť I. skupina 8.00 hod - 12:00 hod, II. skupina 15:00 - 19:00 hod.
          22.9.2021 praktická časť I. skupina 8:00 - 12:00 hod. , II. Skupina  15:00 -19:00 hod.
          23.9.2021 skúška  a odovzdávanie certifikátov

          Ak má ešte niekto záujem (okrem prihlásených), môže sa prihlásiť ešte dnes 16.9.2021.

          Okrem toho je potrebné uhradiť poplatok.  

          bližšie info Bc. Janka Laciňáková

      • Antigénové testy
        • Antigénové testy

          10. 9. 2021

          Vydávanie antigénových testov pre žiakov, ktorí prejavili záujem o antigénove testy bude: 

          • v pondelok 13.9.2021 od 8:00 - 16:00 hod.
          • v utorok 14.9.2021 od 7:00 - 14:00 hod.

          vo vestibule školy.